Program Fredag 2016-11-08T12:57:05+00:00

Mässprogram  Fredag
-> Lördag
 

-> Söndag

Föreläsningar, teater & aktiviteter varje dag.

Stora scen

11.00–11.30
Sprallig show med Buskul

Möt flygplan, grävskopor, Yippie Räv och andra glada djur i en sprallig show med egna, glada och rockiga låtar.
VÄRD: BUSKUL

12.00–12.30
Barn i kemikaliedjungeln

Vill du veta mer om vilka ohälsosamma kemikalier som kan finnas i barnprodukter? Då är det här en föreläsning du inte får missa. Madeleine Limé berättar om hur du med små och enkla förändringar, kan påverka din och dina barns vardag till det bättre.
VÄRD: EKOLEKO

13.00–13.20
Pyttedans

Dansparty för de minsta! Prova på Pyttedans där barn upp till tre år kan vara med och dansa.
VÄRD: MARIKAS DANS & MODESTUDIO

13.30–14.15
När ditt barn inte äter

Mat & Prat är föreläsningen för dig som söker kunskap om barn som inte äter, barn som matvägrar och om ätträning och pediatrisk dysfagi. Vare sig du är förälder, logoped eller jobbar inom förskola ska du kunna hitta något som hjälper dig i din strävan efter att hjälpa ditt eller andras barn att äta på ett enklare och bättre sätt.
VÄRD: UNDERBARA BARN

14.30–14.50
Pyttedans

Dansparty för de minsta! Prova på Pyttedans där barn upp till tre år kan vara med och dansa.
VÄRD: MARIKAS DANS & MODESTUDIO

15.00–15.45
Magpodden live: Amning

Bodil Bergman Hughes pratar med amningsexperten Elisabeth Hjärtmyr och barnvagnsexperten Anna Lavfors. Elisabeth är barnmorska med djup kunskap om amningsfrågor både i Sverige och internationellt och har många års erfarenhet av amningsarbete och rådgivning. Anna driver den populära bloggen ”Allt om Barnvagnar”, är värd för BB Sophias nya podcast, ”Miraklet i magen”, har tre barn och ammar fortfarande. Samtalet publiceras även på Magpodden torsdagen den 15 oktober.
VÄRD: UNDERBARA BARN

 

Lilla scen

12.00–12.30
Yoga för mamma och baby

Graviditet och förlossning innebär stora förändringar i kroppen. I yoga för mamma och baby tränar vi det naturliga stödet i kroppen, rygg, mage och bäckenbotten på ett mjukt sätt. Övningarna som du gör tillsammans med din baby bygger också upp en mental uthållighet genom andning och medveten närvaro.
VÄRD: YOGIYOGINI

13.00–13.30
Växa och upptäcka världen

Lotte Søs Farran-Lee föreläser om de 10 mentala utvecklingssprång som alla barn tar de första månaderna av sitt liv. Föreläsningen bygger på den internationella bästsäljaren Växa och upptäcka världen.
VÄRD: HUMAN PUBLISHING

14.00–14.30
Pekböcker för de minsta

Låt ditt barn inspireras av konstens fantastiska bildvärld. I Kreativa barn-serien presenteras några av Sveriges mest folkkära konstnärer och dess alster i pekboksformat, tillgängligt för de allra minsta. Förläggaren och författaren Susanne Hamilton samtalar kring bilderna med de yngsta mässbesökarna.
VÄRD: BOKFÖRLAGET LANGENSKIÖLD

Teaterscen

14.00
Snigel blå

Snigel blå ger sig ut på en spännande färd till äventyrslandet. En rolig, musikalisk och fantasifylld rimsaga i teaterform. Passar för barn 3–6 år.
VÄRD: BOULEVARDTEATERN

11.00
Ett ziggazing musikäventyr

Ett musikäventyr där alla får vara med och svänga loss när vi bubblar, trollar, kvackar som ankor och flaxflyger ända till Draken Pyrs grotta. Passar barn 1–6 år.
VÄRD: ENSEMBLE YRIA